Ga naar de inhoud

Laatste nieuws

Nieuwe website!

Eindelijk is het zover: onze nieuwe website is live! De vorige website was leuk maar voldeed niet meer aan wat je van een website mag verwachten voor een groeiende club als Alex Energie. En deze nieuwe website sluit ook goed aan bij de collega initiatieven in Rotterdam.

Lees meer

Opbrengst zonnedaken 1e half jaar 2023

De eerste twee zonnedaken hebben in de eerste periode van 2023 goed gepresteerd. De hoeveelheid stroom die onze twee daken hebben opgewekt vanaf de jaarwisseling tot 1 augustus bedraagt 81.500 kWh. De meeste mensen zegt dit weinig. Maar als we kijken wat we allemaal met deze hoeveelheid stroom kunnen doen, wordt het wat sprekender.

Lees meer

Boekje vol tips om energie te besparen

In november 2022 bracht Alex Energie een mooi boekje uit vol met tips om energie te besparen. Ook voor de komende winter kan dit voor veel mensen nuttig zijn.

Lees meer

Collectieve inkoop zonnepanelen

Collectieve aanschaf en installatie van zonnepanelen: leuker, snel, voordeliger en groen!:

De inschrijving is geopend voor de collectieve inkoop die gezamenlijk door coöperatieve energievereniging Alex Energie met Buurkracht buurondersteuning en buurtvereniging Bazelbuurt is opgezet.

Hij staat open voor inwoners van Rotterdam Prins Alexander.Ook als u geen lid bent kunt u inschrijven, u wordt dan automatisch lid.

Lees meer

Verduurzamingsactie: Tonzon vloerisolatie

Alex Energie is gestart met een collectiviteitsactie voor vloerisolatie. Hiervoor is gekozen voor Tonzon folie en zijn met het bedrijf Isosel mooie afspraken gemaakt.

Lees meer

Zonuren in Rotterdam

Inmiddels liggen onze eerste twee collectieve zonnedaken een half jaar zon te vangen en stroom op te wekken. Eerder, in april, hebben we laten weten dat we dit jaar een slecht eerste kwartaal hadden wat betreft zonuren op onze panelen. In het tweede kwartaal is dat gelukkig ruimschoots goedgemaakt. Vooral juni was qua zon een …

Lees meer

Hoge opbrengst voor onze 2 zonnedaken in hun eerste halfjaar!

Inmiddels liggen onze eerste twee collectieve zonnedaken een half jaar zon te vangen en stroom op te wekken. Eerder, in april, hebben we laten weten dat we dit jaar een slecht eerste kwartaal hadden wat betreft zonuren op onze panelen. In het tweede kwartaal is dat gelukkig ruimschoots goedgemaakt. Vooral juni was qua zon een …

Lees meer

In de media

Sinds haar oprichting is Alex Energie een aantal keren in de media geweest.
Hieronder een overzicht. Klik op de foto om bij de mediapublicatie te komen.

9 februari 2023

Het AD besteedt aandacht in de krant en op haar website aan de opening van onze eerste twee zonnedaken. Helaas een Premium-artikel dus achter de betaalmuur.

8 september 2022

RTV Rijnmond besteedt aandacht aan de verkoop van PaneelDelen (obligaties) van de eerste twee collectieve zonnedaken. Met tekst en film.

27 juni 2022

RTV Rijnmond besteedt uitgebreid aandacht aan onze eerste twee zonnedaken. Zowel op TV, de radio en haar website!

17 juli 2022

Om Rotterdam klimaat bestendig te maken zal iedereen zijn steentje bij moeten dragen. Het veelbelovende bewonersinitiatief uit de wijk Het Lage Land wordt genoemd in een boeiende 15 minuten lange mini-documentaire van Open Rotterdam TV. 

Coole Singels gaat over Rotterdam aanpassen aan te veel en te weinig water, of aan hitte in de stad. En over de oorzaak van dat extremere weer aanpakken: met de energietransitie. Als dat slaagt zijn er allemaal Coole Singels in de stad! Bekijk ook vooral de andere documentaires uit de serie!

13 juli 2022

In het magazine van de Rabobank (Rabo & CO) is een artikel verschenen over Alex Energie, waarin voorzitter Donald van den Akker uitlegt dat je als vrijwilliger ook actief kunt meedoen aan de energietransitie. Op de foto zie je vrijwilligers van Alex Energie het dak beklimmen van de gymzaal aan de Tattistraat . We bekijken het dak waar we de panelen plaatsen voor ons eerste zonnedaken project. 

31 januari 2020

Enkele dagen voor onze eerste grote publieksbijeenkomst op 2 februari 2020 komt er een groot artikel in het AD over Alex Energie. Zowel in de krant als op de website.