Ga naar de inhoud

DOE MEE

Doe mee

Wij vinden dat iedereen in Rotterdam Prins Alexander recht heeft op lokaal opgewekte duurzame energie. Maar ook op een duurzame woning in een duurzame omgeving. En wij vinden het belangrijk dat de voordelen daarvan voor ons zijn, de Rotterdammers. Daarom hebben we de energiecoöperatie Alex Energie opgericht. Zo kunnen we als bewoners samen werken aan verduurzaming en de lokale energietransitie. En daarvan profiteren. Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit in wat voor huis je woont of hoeveel geld je hebt, ook jij kunt meedoen!

Word lid

Alex Energie is een energiecoöperatie: een bewonersbedrijf en vereniging in één. We zijn een bedrijf omdat we zelf de handen uit de mouwen steken door onder andere groene stroom te produceren. Dat doen we door het ontwikkelen en exploiteren van collectieve zonnedaken in Prins Alexander.

Alex Energie is ook een vereniging. Onze leden werken samen aan de verduurzaming van onze wijken. Bijvoorbeeld met collectieve acties voor energiebesparing. Of door buren te helpen bij het verlagen van hun energierekening.

Word vrijwilliger

Alex Energie bestaat uit vrijwilligers uit het Rotterdamse gebied Prins Alexander die zich inzetten voor de energiecoöperatie. Ook het bestuur doet zijn werk op vrijwillige basis. Het bestuur ontwikkelt samen met de leden nieuwe duurzame projecten in de wijken.

Omdat we als coöperatie nog jong zijn, kunnen we alle hulp gebruiken. Wil jij bijdragen aan een duurzame wijk, kijk dan of onze vacatures interessant voor je zijn. Herken je jezelf in één van deze rollen, of wil je gewoon meer weten, neem dan contact met ons.

onze vacatures

Uurtje vrij?

Heb je maar zo nu en dan even tijd? Of werk je liever achter de schermen? ook dan kun je ons helpen met bijvoorbeeld de administratie, website of nieuwsbrief.

Fanatieke wervers

Mensen die het leuk vinden om mee te helpen met flyeracties in de wijken rondom de zonnedaken in de periode september, oktober, november. Waarbij we per maand de voortgang bekijken en dan bepalen wat nodig is.

Ambassadeurs

Mensen die onze ambassadeur willen worden in hun eigen wijk, op podia en bij bijeenkomsten enthousiast kunnen vertellen over wat we doen, en zo helpen met het vergroten van de zichtbaarheid van Alex Energie.

Bestuursleden

Onze vereniging is groeiende. Daarom zoeken we versterking voor het bestuur. Een beetje ervaring is fijn. Maar je mag hier ook bestuurservaring komen opdoen.