Ga naar de inhoud

DOE MEE

Doe mee: word lid en/of vrijwilliger!

Wij vinden dat iedereen in Rotterdam Prins Alexander recht heeft op lokaal opgewekte duurzame energie. Maar ook op een duurzame woning in een duurzame omgeving. En wij vinden het belangrijk dat de voordelen daarvan voor ons zijn, de Rotterdammers. Daarom hebben we de energiecoöperatie Alex Energie opgericht. Zo kunnen we als bewoners samen werken aan verduurzaming en de lokale energietransitie. En daarvan profiteren. Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit in wat voor huis je woont of hoeveel geld je hebt, ook jij kunt meedoen!

Word lid

Alex Energie is een energiecoöperatie: een bewonersbedrijf en vereniging in één. We zijn een bedrijf omdat we zelf de handen uit de mouwen steken door onder andere groene stroom te produceren. Dat doen we door het ontwikkelen en exploiteren van collectieve zonnedaken in Prins Alexander.

Alex Energie is ook een vereniging. Onze leden werken samen aan de verduurzaming van onze wijken. Bijvoorbeeld met collectieve acties voor energiebesparing. Of door buren te helpen bij het verlagen van hun energierekening.

Word vrijwilliger

Alex Energie bestaat uit vrijwilligers uit het Rotterdamse gebied Prins Alexander die zich inzetten voor de energiecoöperatie. Ook het bestuur doet zijn werk op vrijwillige basis. Het bestuur ontwikkelt samen met de leden nieuwe duurzame projecten in de wijken.

Omdat we als coöperatie nog jong zijn, kunnen we alle hulp gebruiken. Wil jij bijdragen aan een duurzaam Prins Alexander, kijk dan of onze onderstaande vacatures interessant voor je zijn. Herken je jezelf in één van deze rollen, of wil je gewoon meer weten, neem dan contact met ons. Wil je wel wat doen voor Alex Energie maar weet je nog niet hoe of wat, neem dan ook ook contact met ons op!

onze vacatures

Administratief medewerker

Wil je ons een paar uur per week, vanuit je huis, op de tijdstippen die jou uitkomen, helpen met onze administratie? Lees hier meer en laat het ons weten!

Webmaster

Ben je bekend met WordPress en kun je uit de voeten met het technisch beheer en verdere ontwikkeling van onze website? Lees hier meer en laat het ons weten!

Communicatie medewerker

In deze functie ben je de spil in het team van Alex Energie waar het gaat om de communicatie van Alex Energie. Denk aan communicatie van onze activiteiten, website, nieuwsbrief, socials, mediarelaties en het algehele profiel van Alex Energie. Zin an? Lees hier meer en laat het ons weten!

Bestuursleden

Onze vereniging is groeiende. Daarom zoeken we versterking voor het bestuur. Een beetje ervaring is fijn. Maar je mag hier ook bestuurservaring komen opdoen. Er is genoeg te doen en veel ruimte voor eigen initiatief. Kom je erbij? Lees hier meer en laat het ons weten!