Bewoners bijeenkomst 2020: daar kregen wij energie van!

SAMEN AAN DE SLAG MET DUURZAME ENERGIE

Impressie van de AlexEnergie bewonersbijeenkomst op 3 februari 2020 

Na slechts enkele maanden voorbereiding heeft het team van AlexEnergie op 3 februari zich gepresenteerd aan de bewoners van Prins Alexander. Op een erg regenachtige avond kwamen circa 300 bewoners naar het Techniek College Rotterdam aan de Prins Alexanderlaan 55. Hier konden ze voor concrete informatie terecht bij stands van AlexEnergie over warmtescans, zonnepanelen, energiecoaches en buurtcollectieven. Ook was er informatie van de gemeente Rotterdam, Next Generation Woonwijk en de Green Business Club Prins Alexander.

Kookpunt liet zien dat pannenkoeken bakken op inductie net zo makkelijk (en lekker!) is. Studenten van het conservatorium zorgden voor de muzikale omlijsting en Circus Rotjeknor maakte de boel onveilig met hun speelse kunsten. De gastvrije ontvangst werd geheel verzorgd door leerlingen van het Zadkine College. 

In een kort inhoudelijk deel op het podium interviewde gespreksleider Floor Cornelisse achtereenvolgens voorzitter Donald van den Akker, wethouder Arno Bonte, transitieprofessor Jan Rotmans en TCR directeur Henrik Stevens. Allen benadrukten het belang van initiatieven als AlexEnergie voor het slagen van de energietransitie.

Onze dank gaat ook uit naar filmer Eric Creemers (de resulterende productie wordt op dit moment gemonteerd) en fotograaf Jan van der Ploeg (foto’s onderaan deze pagina).

Wat leverde het op? 

Na deze avond is AlexEnergie een vereniging met 67 leden. Daarbij hebben 20 bewoners aangegeven over een lidmaatschap na te gaan denken. Twee bezoekers willen zich graag actief in gaan zetten voor AlexEnergie. Er blijkt een grote informatiebehoefte bij de bezoekers: rond de 40 mensen willen meer informatie over AlexEnergie (45), warmtescan (44), zonnepanelen (38), buurtaanpak (39) en Energiecoach (19). De 60 bezoekers die de moeite namen om de enquête in te vullen waardeerden de bijeenkomst met een 8. 

Naast deze concrete aantallen is de naamsbekendheid van AlexEnergie uiteraard toegenomen.

De huis-aan-huis verspreiding van de flyers en de aandacht via het Algemeen Dagblad, RTV Rijnmond en
de Stadskrant in de Havenloods dragen daar aan bij.

Voor het vervolg van de activiteiten, klik hier voor de nieuwsupdates. 

 

Pin It on Pinterest

Share This