Ga naar de inhoud

Verduurzamingsactie: Tonzon vloerisolatie

Alex Energie is gestart met een collectiviteitsactie voor vloerisolatie. Hiervoor is gekozen voor Tonzon folie en zijn met het bedrijf Isosel mooie afspraken gemaakt.

Huizen gebouwd vanaf 1965 hebben geen standaard vloerisolatie. Pas in de jaren 80 kwam de eerste geïsoleerde vloer met een Rc=1,3 en nu is sinds 2021 bij nieuwbouw een Rc= 3,7 verplicht. In 2030 streeft men naar Rc=6.0.

Met Tonzon isolatiefolie voeg je in 1 dag bijna een Rc van 4,8 toe, en zit je dus direct boven de hedendaagse norm. Gevolg daarvan is warmere voeten, meer opbrengst van je vloerverwarming, lagere kosten en voordeel voor het milieu. Bovendien is er geen rommel in huis tijdens het aanbrengen. Kijk hier hoe het werkt. En over de voordelen heeft Tonzon een onderzoek gepubliceerd.

Alex Energie is in 2022 gestart met de Tonzon vloerisolatie-folieactie in Ommoord, maar ook woningeigenaren in andere wijken in prins Alexander kunnen gewoon meedoen. Nadat in het voorjaar van 2023 in  het project Lieve de Keystraat 9 woningen zijn voorzien van het slimme Tonzon-pakket, zijn er in de zomer vervolgacties geweest in Prinsenland (8 woningen), de Kornelis van Tollaan ('s-Gravenland, 12 woningen) en in de Bazelbuurt (Het Lage Land, 18 woningen). Voor 2024 gaan we stug verder en zijn er alweer 4 buurten die zich hebben aangemeld.

Dit doen we steeds met dezelfde bedrijf, namelijk Isosel-isolatie. We hebben een goede prijs bedongen voor alle wijken in Prins Alexander en iedereen kan daaraan meedoen. Aanmelden kan via contact@alexenergie.nl. Graag adres, telefoonnummer en email adres vermelden. Alex Energie neemt dan contact met je op.

Deze twee foto’s laten zien hoe de vloer voor en na het aanbrengen van Tonzon-folie verbeterd is. Blauw paars is de kou, oranje geel de warmte.

Warmtescan zonder vloerisolatie
Warmtescan na Tonzon vloerisolatie