Ga naar de inhoud

Kom ook Paneel Delen

We hebben nieuws! Op het dak van de gymzaal aan de Rodaristraat en op het dak van OBS Pluspunt komen onze nieuwe collectieve zonnedaken te liggen. Word jij ook PaneelDeler? Schrijf je hieronder in!

Word jij ook PaneelDeler?

Als PaneelDeler neem je met jouw financiële bijdrage deel in de realisatie en opbrengst van een gezamenlijk zonnedak. Daarmee sluit jij je aan bij een steeds grotere groep Rotterdammers die samen groene stroom opwekken. In hun eigen wijk. Op grote daken van, bijvoorbeeld, scholen en buurthuizen. Zij zijn allemaal lid van een lokale energiecoöperatie. Zoals Alex Energie.

Iedereen kan meedoen. En als je geen eigen dak hebt, of jouw dak is niet geschikt, dan is PaneelDelen helemaal een goed idee. Maar ook als je al zonnepanelen hebt, kun je gewoon meedoen. Zo dragen we samen bij aan een duurzame wijk en een betere wereld.

Doe jij mee?

Vanaf € 25 doe je al mee

Om het zonnedak te kunnen financieren, verkopen we PaneelDelen. Oftewel kleine stukjes zonnedak. Een PaneelDeel kost € 25. Het zonnedak wekt minimaal 15 jaar groene stroom op. Je krijgt ieder jaar een deel van je geld terug. In 15 jaar is je inleg volledig terugbetaald.

Ieder jaar krijg je 2,5% rente op je PaneelDeel. Maar je mag natuurlijk ook afzien van rente. Dan blijft er meer geld over voor ons wijkfonds.

En de winst gaat naar de wijk

Als coöperatieve vereniging mogen we winst maken. Niet voor onszelf maar voor de wijk. Zo verkopen we onze groene stroom aan een groene energieleverancier. Of we krijgen schenkingen. De winst, wat er overblijft na aftrek van al onze kosten, gaat naar ons wijkfonds. Daarmee sparen we samen voor nieuwe duurzame projecten in Prins Alexander. Als PaneelDeler ben je lid en beslis je mee over wat we met dit geld gaan doen.

Wil je helpen het wijkfonds sneller te laten groeien? Dan kun je ervoor kiezen om af te zien van rente op je PaneelDeel.

Lid zijn van Alex Energie

Als PaneelDeler word je lid van de energiecoöperatie. Als lid ben je mede-eigenaar en heb je invloed op wat we doen: we beslissen samen. De contributie gebruiken we voor de ledenactiviteiten. Heb je weinig geld te besteden, dan kun je kiezen voor een contributie van € 15 per jaar. Heb je iets meer te besteden, dan kun je kiezen voor een contributie van € 30.

OP WELK ZONNEDAK GA JIJ PANEELDELEN ?

Zonnedak Gymzaal Rodaristraat

Zonnedak Gymzaal Rodaristraat ligt in Prinsenland. Het wordt ons derde dak op een gebouw van het Sportbedrijf Rotterdam. Vanaf het voorjaar van 2024 gaan we hier groene stroom opwekken.

Zonnedak OBS Pluspunt

En niet veel verderop, bij Winkelcentrum Prinsenland en de Ringvaart staat het gebouw van OBS Pluspunt. Een school van Stichting BOOR. En meteen ook ons eerste schooldak! Begin 2024 gaat de stekker erin.

Weten hoe het werkt? Kijk even naar dit filmpje uit 2022.