Ga naar de inhoud

Wijken

Duurzame energie uit eigen wijk

Om zonnedaken te realiseren hebben we geschikte daken én deelnemers nodig.

Wij zijn er voor alle wijken van Prins Alexander: Het Lage Land, Kralingse Veer, Nesselande, Ommoord, Oosterflank, Prinsenland, ’s-Gravenland en Zevenkamp.

Daarom zijn we op zoek naar bewoners en bedrijven in dit gebied die helpen met de financiering van daken. Én naar bewoners die met een groen hart wat extra energie in de wijk kunnen pompen.

Energieneutraal Rotterdam

Bij Alex Energie is het niet alleen de winst die telt. Het gaat om onze missie: een duurzaam, energieneutraal Prins Alexander. It is all about action.

We gaan de grijze onbenutte daken gebruiken om zon te oogsten, Huis voor huis gaan we verduurzamen, Van het gas af,  warmtepompen of geothermie. Het gaat allemaal voorbij komen. Binnen maximaal tien jaar is er geen druppel olie meer nodig om onze wijk van energie te voorzien. Met alle Rotterdamse energie coöperaties zorgen we ervoor.

Als eerste stad van Nederland? Wat een vraag…

Over de wijk Prins Alexander

Kaart van de wijk Prins Alexander met het aantal inwoners per buurt in 2023. De cijfers op de kaart geven de volgende buurten weer: 1: Nesselande, 2: Zevenkamp, 3: Ommoord, 4: Oosterflank, 5: Het Lage Land, 6: Prinsenland, 7: ’s-Gravenland, 8: Kralingseveer.

Wijk Prins Alexander heeft afgerond een totale oppervlakte van 1.860 hectare, waarvan 1.738 land en 122 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 2.711 adressen per km2. De wijk Prins Alexander ligt in de gemeente Rotterdam.