ZONNE-ENERGIE: de snelste manier om zowel rendement voor u, als voor uw omgeving te behalen.

 

Zonne-energie: doen! Alex Energie helpt u verder.

 Zonnepanelen zijn energiebronnen die concreet zichtbaar zijn en direct stroom leveren. Afhankelijk van de energieprijzen en situatie is een zonnepaneel binnen 5-7 jaar weer terugverdiend. De periode daarna levert een zonnepaneel dus feitelijk gratis stroom. 

Zonnepanelen op andermans dak?

We willen zonne-energie mogelijk maken voor alle bewoners (woning eigenaren, VVE’s en huurders) in Prins Alexander. Dus ook als u geen eigen (of geschikt) dak heeft.

Voor deze mensen leggen we graag zonnepanelen op “andermans (geschikte) dak”. Bijvoorbeeld op daken van scholen, bedrijven, en op bezit van woningcorporaties.

Op dit moment praten we dan ook met verschillende woningcorporaties, winkel vastgoed eigenaren, de gemeente en scholen. We helpen de verschillende mogelijke partners ook met het doorrekenen van de mogelijkheden.

Een extra uitdaging is dat we afhankelijk zijn van de nieuwe postcoderoosregeling. De overheid beslist hopelijk op korte termijn hoe die regeling er precies uit gaat zien. Als we dat weten, kunnen we de juiste projecten selecteren. Ons uitgangspunt is niet alleen dat we de energie lokaal willen opwekken, maar dat het ook (financieel) rendement moet opleveren. De behaalde winst willen we weer investeren in uw woonomgeving. 

Meer (gedetailleerde) informatie over die nieuwe regeling is onder andere hier te lezen:

1) https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i22229/energie-samen-over-te-lage-postcoderoossubsidie-versnelling-blijft-uit-gevaar-voor-stilstand

2) https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i22341/prinsjesdag-postcoderoosregeling-zonnepanelen-in-2021-definitief-vervangen-door-nieuwe-subsidie

Binnenkort kunt u meer informatie verwachten over de nieuwe activiteiten die binnenkort zullen plaatsvinden.  

Zonnepanelen op eigen dak?

Vooral doen! Indien technisch mogelijk is het meestal een zeer goede investering die zich dus snel terugverdient. Alex Energie levert en installeert zelf geen panelen. Maar we willen u graag helpen met informatie. We komen hier op terug. Voorlopig verwijzen we u graag door naar een paar interessante website. Deze websites zijn geselecteerd op relevante inhoud, maar we hebben verder geen enkel belang hier bij. Het kan zijn dat sommige pagina’s niet onpartijdig zijn. 

Nog een technische tip: kijk niet alleen naar de panelen, maar ook naar “het kastje” dat tussen de panelen en de meterkast staat: de omvormer. Die gaan soms minder lang mee dan de panelen en hangen soms binnenshuis. Het hangt helemaal van de technische mogelijkheden, uw wensen en de financien af wat voor u beste oplossing is.

Enkele linkjes:

Milieu Centraal: https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/energiebronnen/zonne-energie/

Een commerciele website met veel technische informatie: https://www.zonnepanelen-info.nl/zonne-energie/