activiteiten

Introductie

We hadden voorjaar 2000 een vliegende start met het grote Bewoners Event met toespraken van onder andere wethouder Bonte.

Bewoners, onze partners en duurzaamheids-deskundigen ontmoetten elkaar hier. Het was een groot succes! Bekijk hier de foto’s van fotograaf Jan van der Ploeg en het verslag. 

Vele vragen die daar zijn gesteld ten aanzien van o.a. zonnepanelen zijn achteraf door het team van Alex Energie beantwoord.

Met het Techniek College Rotterdam is overleg geweest over de inzet van leerlingen voor het maken van de warmtescans. Omdat het deze winter te warm was konden we deze scan’s helaas niet meer uitvoeren. Hopelijk gaat het komende winter weer lukken, want er is veel vraag naar en voor de leerlingen is het een hele nuttige praktijk ervaring. 

Tijdens de gezellige, via video conferencing gevoerde ALV hebben we o.a. het (flexibele) werkplan besproken met alle geplande activiteiten en acties. En gelukkig konden we het team van Alex Energie op sommige punten versterken.

Op de achtergrond zijn we nu vooral heel druk bezig met overleg met verschillende (mogelijke) partners ten einde de onderwerpen “zon” en “warmte” een boost te geven. Zodra we daar openbaar over mogen communiceren laten we dat direct weten! 

Alex Energie richt zich vooral op de volgende activiteiten / onderwerpen:  

Daarnaast bereiden we een aantal andere onderwerpen voor. 

Woning en Buurt

Als bewoner kun je al de nodige actie ondernemen om duurzamer te leven en minder energie te verbruiken. Dat is nog interessanter en leuker als je dat samen met je buurt doet..

 Alex Energie bereidt de volgende activiteiten voor: 

  • Energy Party’s: groepen bewoners gaan met elkaar in gesprek over hun energierekening.
  • Energieloket: een vraagbaak voor al uw energie gerelateerde vragen.
  • Buurtteams: concreet samen aan de slag met de verduurzaming van de woning en de omgeving.
  • Energiecoach: mensen die u kunnen helpen met de voor u nuttige energiebeslissingen.

Buurt en samenleving

Alex Energie heeft als doel om behaald rendement te herinvesteren in de samenleving van Prins Alexander. Hiertoe zijn veel maatschappelijke organisaties in ons gebied in kaart gebracht.

Samenwerking

Als Alex Energie kunnen we het natuurlijk nooit alleen. De samenwerking met u als bewoner van Prins Alexander staat bij ons voorop. En de samenwerking met andere organisaties in Prins Alexander en de gemeente Rotterdam. Daarnaast hebben we ook het initiatief genomen om samen te werken met de andere energiecoöperaties in Rotterdam. En zijn we lid geworden van de landelijke brancheorganisatie Energie Samen.