Openingsfeest van de zonnedaken op 2 gymzalen, samen met de wethouder en directeur Sportbedrijf Rotterdam

Gepubliceerd op: 2 april 2023

Zonnedaken gymzalen 2022 | Alex Energie Activiteiten | Lage Land

Klik hier boven op een categorie om alle artikelen te lezen over uit die categorie:

Officiële ingebruikname eerste twee zonnedaken van Alex Energie

Drie jaar na de oprichting van Alex Energie konden werden de eerste twee zonnedaken op de gymzalen van het Gemeentelijk Sportbedrijf aan het Lagelandsepad en de Tattistraat in Prins Alexander eindelijk officieel in gebruik genomen.

In de kantine van de tafeltennisvereniging Alexandria ’66 werd onder grote belangstelling van leden van Alex Energie en andere belangstellenden de officiële opening verricht door Chantal Zeegers, wethouder klimaat, bouwen en wonen van Rotterdam, Ronald van Ombergen, directeur van het Sportbedrijf Rotterdam, Saskia Meijer, Voorzitter van TTV Alexandria ’66 en Vanessa Bruin, lid van Alex Energie en gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam. Gezamenlijk staken zij de stekkers in elkaar, waardoor de eerste stroomproductie van Alex Energie een feit werd.

 

Naast deze officiële plichtplegingen werd er door een aantal aanwezigen, onder wie onze voorzitter Donald en Ronald van Ombergen een balletje geslagen op de eerste tafeltennistafel van zonnepanelen ter wereld. Daarnaast maakten veel aanwezigen gebruik van de mogelijkheid om met een schaarlift tot grote hoogte te stijgen en onze zonnepanelen op het dak te bewonderen.

 

Het werd uiteindelijk een gezellig samenzijn van alle leden en andere belangstellenden waarbij veel ervaringen werden uitgewisseld over energiebesparing en milieu. De uitleenapparatuur voor het uitvoeren van energiescans door de energiecoaches mocht zich verheugen in een grote belangstelling.

Op naar de volgende zonnedaken van Alex Energie om nog meer CO2 te besparen en Prins Alexander van nog meer groene energie te voorzien.

Maar dat niet alleen: Alex Energie gaat de bewoners van Prins Alexander daadwerkelijk helpen om energie te besparen door middel van warmtescans en collectieve bezuinigingsadviezen en het gezamenlijk uitvoeren van de noodzakelijke maatregelen.

Lees ook onderstaande berichten uit dezelfde categorie…

0 reacties

Pin It on Pinterest

Share This