Duurzaam maken van 9 woningen aan Lieven de Keystraat begonnen!

Save de Homes

Gepubliceerd op: 26 maart 2023

Lage Land | Alex Energie Algemeen | Lieven de Keystraat | Lokale duurzaamheids initiatieven | Nieuws uit de wijk | Warmte en koeling

Klik hier boven op een categorie om alle artikelen te lezen over uit die categorie:

Deze week zijn de eerste werkzaamheden begonnen voor verduurzaming van negen woningen uit de jaren ’60 in de Lieven de Keystraat in Het Lage Land. Zes van de negen woningen gaan helemaal van het gas af, met gevel- en vloerisolatie, kierdichting, zonnepanelen, ventilatie, warmteterugwinning en warmtepompen.

‘Van het gas’ betekent dat deze jaren ‘60 woningen zelf geen CO2 meer zullen uitstoten. Drie woningen gaan ook verduurzamen, maar (nog) niet met een warmtepomp. De bewoners, leden van Alex Energie, zijn sinds november 2021 met de voorbereidingen bezig, met intensieve ondersteuning van Alex Energie.

Duurzaam maken negen woningen in Lieven de Keystraat begonnen!

De meeste reguliere aannemers bleken geen interesse hebben voor dit project. De enige offerte die we kregen van een aannemer was meer dan twee keer zo hoog als de begroting. Voor de uitvoering is daarom een groep uitvoerders gevormd die we Bouwcollectief genoemd hebben. Voor de vorming van dit Bouwcollectief en het daaruit verkrijgen van de juiste offertes had Alex Energie een betaalde opdracht gekregen van de Provincie.

In het Bouwcollectief zitten reguliere leveranciers voor isolatie, zonnepanelen en warmtepomp, en een Klusteam voor de meeste werkzaamheden binnenshuis. De leiding aan het Klusteam en de coördinatie van alle werkzaamheden is in handen van Bart Fugers van Verduurzaammijnwoning. Energiearchitect André van Krevelen van Alex Energie staat Bart met raad en daad terzijde.

De werkzaamheden zullen vanaf nu tot en met juni in beslag nemen, ijs en weder dienende maar vooral afhankelijk van de levering en installatie van de warmtepomp.

We zijn trots dat we nu daadwerkelijk met de uitvoering van dit unieke project kunnen beginnen en hopen alle uitdagingen bij de realisatie het hoofd te kunnen bieden. We zijn onze ervaringen uitgebreid aan het documenteren en zullen hier in Alex Energie ook informatiebijeenkomsten over gaan organiseren.

Joop Overeem, projectleider

Reacties op dit bericht graag naar ldk@alexenergie.nl

0 reacties

Pin It on Pinterest

Share This