Geslaagde informatiemarkt verduurzaming Heremaflat in Rotterdam Ommoord op 11 maart 2023

Gepubliceerd op: 13 maart 2023

Alex Energie Activiteiten | Lokale duurzaamheids initiatieven | Ommoord

Klik hier boven op een categorie om alle artikelen te lezen over uit die categorie:

Verduurzamingsmarkt Heremaflat Ommoord

Na ruim een jaar voorbereiding is de VvE Heremaflat gestart met de verduurzaming van het gebouw. Anderhalf jaar geleden is men overgestapt op het Warmtenet voor de verwarming en nu worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Het volledig glasoppervlak vervangen door HR++ glas in de bestaande kozijnen
  • Kozijnen opnieuw schilderen, eventueel aanwezige houtrot herstellen
  • Het aanpassen van de ventilatie
  • Het dak voorzien van een extra isolatielaag op de bestaande laag
  • Tevens wordt achterstallig onderhoud uitgevoerd, met name het schilderwerk op de betondelen

Om andere VvE’s in Ommoord in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van het project, werd op zaterdag 11 maart 2023 een informatiemarkt georganiseerd, waarbij de bedrijven die direct bij de uitvoering betrokken waren tekst en uitleg over de werkzaamheden konden geven.

Ook Alex Energie was, naast OpzoomerMee en de Energiebank, aanwezig op deze informatiemarkt van de Herema flat in Ommoord. Veel interessante gesprekken met bewoners en besturen van VvE’s. Er zijn voldoende perspectieven om het plaatsen van zonnepanelen op deze grote daken (2.000 m2 en meer) serieus te onderzoeken.

Lees ook onderstaande berichten uit dezelfde categorie…

0 reacties

Pin It on Pinterest

Share This