Gratis warmtescans; om jou te helpen gaan de vrijwilligers van AE op warmtescan training voor het uitvoeren van een quickscan advies!

warmtescan cursus dag1

Gepubliceerd op: 29 januari 2023

Warmte en koeling

Klik hier boven op een categorie om alle artikelen te lezen over uit die categorie:

Alex Energie van, voor en door bewoners is weer gestart met het maken van een gratis warmtebeeld quickscan van de huizen van leden die zich daarvoor opgeven.

Dit is dan de eerste aanzet  voor bewoners om hun huis energie-technisch beter te leren kennen. Als je begrijpt hoe je huis je energie verbruikt kan je daar immers ok op besparen als je dat zou willen. En in deze dure tijden van mega energieprijzen is dat waarschijnlijk een welkom duwtje in de goede richting.

Na de quickscan kan dan bijvoorbeeld een keukentafel gesprek worden gedaan om te kijken of men meer wil.

Alex Energie kan daar dan ook iets in betekenen voor de bewoner. Om de benodigde apparatuur aan te schaffen hebben we een samenwerking met de gemeente Rotterdam gezocht. Deze wilde graag burgers faciliteren in de energietransitie en er waren vaker vragen naar dit soort dure apparatuur geweest.

De oplossing is dat Alex Energie een uitleenpunt is geworden voor andere sociale partners in het werkgebied Alexanderpolder en eventuele burgers met kennis van zaken.

Ondertussen zijn er 13 quickscan vrijwilligers in opleiding, hieronder ook vrijwilligers van organisaties uit andere wijken en van de Energiebank. De training wordt door de deskundige Ariane Lelieveld gegeven. De training bestaat uit tenminste 3 dagen. Uitleg van de te gebruiken apparatuur, werkwijze in de wijk en waarom, een praktijkproef met nabewerking. En uiteraard proeve van bekwaamheid, door de opleidingslocatie Het Huis van de Wijk volledig te scannen en zo de energiezwakke punten in beeld te brengen.

Daarna beginnen we met afspraken maken voor de eerste quickscans. Natuurlijk moeten de juiste weersomstandigheden wel aanwezig zijn. Liefst voldoende koud, windstil en geen zeer zware regen.

Je kunt je aan melden via de website van AlexEnergie, klik hier.  Als je naar de opening wil komen klik dan hier.

Maar eerst de feestelijke opening van ons eerste collectieve zonnedakenproject op 10 februari! Op de informatiemarkt staan dan ook diverse info tafels met enthousiaste vrijwilligers om uit te leggen wat Alex Energie voor de wijk kan doen, zoals de warmtebeeld quickscan.

Lees ook onderstaande berichten uit dezelfde categorie…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This