Hoe kom je de winter door? Ontmoet ons 8 oktober op het Alexanderplein bij de Solar Biennale!

Gepubliceerd op: 28 september 2022

Alex Energie Activiteiten

Klik hier boven op een categorie om alle artikelen te lezen over uit die categorie:

De 2 daken van de gymzaal aan de Tattistraat zijn nu ook vol gelegd met zonnepanelen en de bijbehorende installatie. Je zou het al bijna gewoon gaan vinden. Dat komt er van als je zo intensief bezig bent om onze droom te bewerkstelligen!

De monteurs hebben de vele kabels nu netjes gebundeld en in de kabelgoten gelegd. Die kabels lopen van de zonnepanelen naar de optimizers. Die optimizers zijn belangrijk op een dak waar soms schaduw op valt. Elk (parallel geschakeld) paneel wordt apart gevolgd. De optimizers zorgen er voor dat de invloed van schaduw minimaal is. 

En via die optimizers en kabels gaat de stroom naar de omvormer. Die centrale omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom… het soort stroom dat je thuis gebruikt. Die wisselstroom is de stroom we kunnen meten en verkopen aan een energieleverancier. Die leverancier voegt de stroom dan direct toe aan het elektriciteitsnet en stuurt het naar haar klanten.

De zo strak mogelijk geplaatste panelen mogen ook weer niet te dicht op elkaar liggen. Je moet er nog wel bij kunnen als je onderhoud wilt plegen.

 

Nu wachten we op de ‘Scope 12’ keuring; dat is een strenge technische inspectie van de aangelegde installatie. Een onafhankelijke inspecteur gaat na of alles goed is aangelegd, veilig is en werkt zoals het bedoeld is. Op maandag 5 december en dinsdagochtend 6 december zijn die keuringen uitgevoerd. De resultaten zullen binnen een week aan ons bekend gemaakt worden. 

We gaan ervan uit dat de hele installatie, na een eventuele extra aanpassing, vóór de kerst aan ons opgeleverd zal zijn en in werking gezet kan worden.

Dat is dan wel net rond de kortste dag van het jaar! We rekenen erop dat we vanaf die start snel meer zon gaan zien en een stijgende hoeveelheid opgewekte groene stroom kunnen gaan meten. 

Vanaf dat moment kunnen we dus 

– een bijdrage leveren aan de groeiende stroom groene energie,

– wat renteopbrengst leveren aan de obligatiehouders van de panelen,

– en buurt activiteiten (op het gebied van duurzame energie) ondersteunen. 

Lees ook onderstaande berichten uit dezelfde categorie…

Welkom op het ONLINE SPREEKUUR op 2 september 2021!

Welkom op het ONLINE SPREEKUUR op 2 september 2021!

Op 1 juli organiseert op donderdag 1 juli voor het eerst een online spreekuur voor bewoners in Prins Alexander. Vanaf 19.30 uur zitten een aantal medebewoners klaar om vragen te beantwoorden over verduurzaming van uw woning, aardgasvrij, warmtenet, energieopslagmogelijkheden en meer. Als er niet direct een antwoord voorhanden is gaat Alex Energie daar achteraan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This