Bewoners maken zonnedaken mogelijk. Het bestuur van Alex Energie geeft een GO! voor de realisatie!

Gepubliceerd op: 11 september 2022

Zon | Zonnedaken gymzalen 2022

Klik hier boven op een categorie om alle artikelen te lezen over uit die categorie:

Bewoners in het Rotterdamse Prins Alexander investeren volop in de twee zonnedaken die het bewonersinitiatief Alex Energie sinds juni aanbiedt.

Het zonnedak op de gymzaal aan het Lagelandsepad is inmiddels uitverkocht.

Bewoners (met of zonder eigen dak, zowel eigenaren als huurders) en organisaties uit alle wijken van Prins Alexander kunnen nog inschrijven voor obligaties voor het dak aan de Tattistraat via www.alexenergie.nl. Die zijn nog een beperkt beschikbaar. De inschrijving is inmiddels verlengd tot 1 november.

Door de grote toeloop heeft Alex Energie inmiddels contracten met installateur Ledura en energiebedrijf Greenchoice, aan wie we de opgewekte stroom gaan verkopen, afgesloten. Naar verwachting worden de installaties eind dit jaar geplaatst en zal na een onafhankelijke keuring rond de jaarwisseling de eerste collectieve zonnestroom worden geleverd. 

Donald van den Akker, voorzitter van Alex Energie, is verheugd: “In het begin was het wel spannend, het zijn immers onze eerste daken. Maar dankzij de inzet van een team aan vrijwilligers is het gelukt om niet alleen voldoende bewoners bereid te vinden om te investeren, maar ook om alle financiële en contractuele aspecten te doorgronden. Het bewijst dat bewoners gezamenlijk een grote rol kunnen spelen in de energietransitie.”

Lees ook onderstaande berichten uit dezelfde categorie…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This