Tontuin: bouw je eigen klimaatbestendige gecombineerde regenton / balkontuin in minder dan 3 uur.

Alex Energie doet mee met de besloten workshop om een Doe Het Zelf “TonTuin” (regenton met tuintje) te maken. Lees snel verder voor de gratis bouwtekening!

In de stad is vaak weinig plek. Kleine tuinen, slechts een balkon of helemaal niets behalve een stoep voor je deur. Wil je toch tuinieren en water opvangen dan kan dat met TonTuin.

Met deze circulaire gecombineerde regenton en plantenbak gaan we de hoogte in. Een tuintje op een ton, ideaal voor op je balkon, in je kleine tuin of bij je geveltuin. Overal in te passen op een oppervlakte van 60 bij 60 cm, vier stoeptegels is genoeg.

Extra’s
* Er is geen regenpijp nodig! Het water dat in het tuintje valt, komt gefilterd in het onderste deel. Heb je een mooi voorraadje kostbaar regenwater
* Via een lont staat het plantdeel in verbinding met het water, de plantjes in je TonTuin hoe je nooit water te geven, ze drinken zelf als ze dorst hebben.
* Hij bestaat voor 80% uit hergebruikt materiaal. Upcycle!
* Het plantdeel heeft een samenstelling van lavagrid en organische compost. De plantjes doe je zelf. Plug and play.

Kopen?
€170,00 inclusief aansluiten en transport via hetregenttonnen.nl (alleen in Rotterdam)
€120,00 exclusief aansluiten en transport via tijs@waterleider.nl

Zelf doen?
Ja graag, elke nieuwe ton en meer planten is milieuwinst. Laat je inspireren door ons voorbeeld.

 

Met dank aan onze bron: Waterleider. Klik hier voor alle informatie EN DE BOUWTEKENING op de website van Waterleider.

Bewoners maken plannen voor aardgasvrije woningen in Het Lage Land

Een aantal bewoners van de Lieven de Keystraat in Het Lage Land heeft zich aangesloten bij Alex Energie. Met steun van deskundige vrijwilligers van Alex Energie zijn ze plannen aan het maken om hun woningen compleet te verduurzamen. Het plan is om de woningen te isoleren, te ventileren en te voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. De bewoners zijn al twee keer bij elkaar gekomen en bekijken hoe ze hun krachten kunnen bundelen om zo mogelijk een heel blokje huizen in een keer aan te pakken.

Een aantal bewoners van de Lieven de Keystraat in Het Lage Land heeft zich aangesloten bij Alex Energie.

Lees ook onze andere berichten: