Terugblik op de Wijkactie: energietips en collectieve woningverduurzaming voor de bewoners van de wijk Ommoord, voorjaar 2021

Ommoordse Wijkactie met energietips

Tijdens de derde en afsluitende Wijkavond van Ommoord Energiezuinig op 19 mei j.l. is er verder ingegaan op de collectieve maatregelen, de installateurs en de offertes. Tevens zijn nog enkele aanvullende energietips gegeven. 

Er zijn al aanmeldingen voor maatregelen en die verzoeken zullen gaan inregelen met de betreffende leverancier en bewoners. Mocht je ook nog willen verduurzamen of vragen hebben laat het ons weten op: klik hier voor het emailadres.

Rustig nalezen? Download en bekijk hier de Powerpoint presentatie (zonder je gegevens achter te laten)!

Voor meer algemene energietips kunt u ook kijken op de website van Milieucentraal.

Over de Energieavond:

Wil je een lagere energierekening?

Of wil je meer woongemak in uw huis?

Of wil je energietips om energiezuiger leven vanwege het milieu?

Dan kon je meedoen met de eerste online Energieavonden van Alex Energie!

De energieavond hoort bij de wijkactie Ommoord Energiezuinig van Alex Energie en de gemeente Rotterdam. We bespraken de mogelijkheden voor eventuele collectieve acties. Hoe meer mensen meedoen, hoe gunstiger de voorwaarden. En zo wordt het (nog) makkelijker jouw huis energiezuiniger te maken.

D.m.v. een enquête kregen we een veel beter beeld van jouw woonsituatie, waardoor we de inwoners van Ommoord gerichter kunnen helpen.

Wil je meer weten? Of wil je meedenken over collectieve maatregelen of meehelpen in de organisatie? Dan ben je erg welkom! Neem contact via het email adres of het contactformulier.

Rotterdam Prins Alexander Ommoord, Eerst Energieavond - Vervolg
Ommoord, energie tips, Alex Energie, woonwijk laagbouw

De Energieavond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bewoners maken plannen voor aardgasvrije woningen in Het Lage Land

Een aantal bewoners van de Lieven de Keystraat in Het Lage Land heeft zich aangesloten bij Alex Energie. Met steun van deskundige vrijwilligers van Alex Energie zijn ze plannen aan het maken om hun woningen compleet te verduurzamen. Het plan is om de woningen te isoleren, te ventileren en te voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. De bewoners zijn al twee keer bij elkaar gekomen en bekijken hoe ze hun krachten kunnen bundelen om zo mogelijk een heel blokje huizen in een keer aan te pakken.

Een aantal bewoners van de Lieven de Keystraat in Het Lage Land heeft zich aangesloten bij Alex Energie.

Lees ook onze andere berichten: