Rotterdam Prins Alexander koploper met zonnepanelen in 2021

Recordgroei zonnepanelen in Rotterdam

Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is het afgelopen jaar opnieuw fors gegroeid. Het aantal zonnepanelen op Rotterdamse daken is sinds 2018 meer dan verdubbeld: van 100.000 naar ruim 200.000.

Dat blijkt uit een analyse van het onderzoeksbureau Sobolt in opdracht van de gemeente Rotterdam. In 2019 lagen er nog 144.600 zonnepanelen op Rotterdamse daken, in 2020 zijn dat er 207.500. Dat betekent een groei van 43 procent in een jaar tijd. Daarmee wordt de twee jaar geleden ingezette groeispurt voortgezet.

‘In dit tempo is Rotterdam hard op weg om zonne-energie hoofdstad van Nederland te worden. Binnen 5 jaar willen we doorgroeien naar meer dan een miljoen zonnepanelen.’

Arno Bonte – wethouder

Wethouder Arno Bonte is blij met de recordgroei van het aantal zonnepanelen op Rotterdamse daken. ‘De zonneprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond, op schooldaken, sportkantines en bedrijventerreinen.’ De inzet op zonne-energie is een van de actiepunten uit het Rotterdams Klimaatakkoord dat vorig jaar werd gesloten tussen de gemeente en meer dan honderd bedrijven en maatschappelijke organisaties. Rotterdam wil binnen tien jaar volledig duurzaam de energiebehoefte van zijn inwoners kunnen voorzien.

Prins Alexander koploper

Overschie was de wijk die het afgelopen jaar de grootse groei boekte met een verdubbeling van het aantal panelen tot 15.630. De voormalige deelgemeente Prins Alexander is momenteel koploper met het aantal geïnstalleerde zonnepanelen, namelijk 30.780 stuks. Een goede tweede is Charlois met 17.040 geïnstalleerde zonnepanelen.

 

Met dank aan onze bron: Omgevingsweb: klik hier voor het originele artikel

Lees ook onze andere berichten:

Welkom op het ONLINE SPREEKUUR op 2 september 2021!

Welkom op het ONLINE SPREEKUUR op 2 september 2021!

Op 1 juli organiseert op donderdag 1 juli voor het eerst een online spreekuur voor bewoners in Prins Alexander. Vanaf 19.30 uur zitten een aantal medebewoners klaar om vragen te beantwoorden over verduurzaming van uw woning, aardgasvrij, warmtenet, energieopslagmogelijkheden en meer. Als er niet direct een antwoord voorhanden is gaat Alex Energie daar achteraan